HTML

Cylex Tudakozó

Magyarország piacvezető internetes cégkeresőjének, a Cylex Tudakozónak hivatalos blogja http://www.cylex.hu

Friss topikok

Twitter

Mit tehet, ha a térképen rosszul jelenik meg székhelye?

2011.01.12. 15:09 S. Zoltán

Az utóbbi időben néhányan azzal a panasszal fordultak hozzánk, hogy bár a Cylex Tudakozó cégeknek szánt adminisztrációs felületén beállítják vállalkozásuk székhelyét, hogy az adatlapjukon egy térképen megjelenjen, ám valamiért a térkép hibás.

Fontos tudni, hogy oldalunk a Google Maps térképszolgáltatását használja, így az esetleges hibásan megjelenő térképszelvényekért nem mi vagyunk felelősek. Szeretnénk azonban segíteni a probléma megoldásában, ezért az alábbiakban rövid leírást adunk a javítási folyamathoz.

A Google a térképadatokat a Tele Atlastól vásárolja. Lépjen ezért annak hibabejelentő oldalára úgy, hogy ide kattint. Az interaktív űrlap kilenc nyelven érhető el, mi az egyszerűség és közérthetőség kedvéért az angol nyelvű változatot mutatjuk be.

1. Válassza ki a javítani kívánt ország nevét (Hungary, azaz Magyarország), majd adja meg az utcát, utat, teret stb. a Street mezőben, a házszámot az No. mezőben, irányítószámát a Postcode mezőben, valamint a város nevét a City résznél. Mindenképpen figyeljen arra, hogy a rendszer a magyar ékezetes betűket nem ismeri föl, ezért például az Erzsébet királyné útja helyett írja azt, hogy „Erzsebet kiralyne utja”. A fölugró lehetőségek közül válassza ki a megfelelőt.

2. Megjelenik a térképen a kiválasztott rész. A bal fölső sarokban található térképszögre kattintva pontosan megjelölhet egy helyet, például a cége pontos helyét, ha esetleg a házszám szerint rossz helyre tette eddig a térképprogram.

3. Válassza ki, hogy milyen jellegű a pontosítás. Általában az első ikon (a házat ábrázoló) lesz a megfelelő: itt kicserélheti az utcanevet, házszámot stb., majd a „Step 3: Submit” feliratra kattintva e-mail címét megadva elküldheti változtatásait.

Reméljük, hogy sikeresen javítja ki az esetlegesen előforduló kisebb-nagyobb tévedéseket!

Szólj hozzá!

Címkék: segítség térkép google maps

A bejegyzés trackback címe:

https://cylex.blog.hu/api/trackback/id/tr382579032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása