HTML

Cylex Tudakozó

Magyarország piacvezető internetes cégkeresőjének, a Cylex Tudakozónak hivatalos blogja http://www.cylex.hu

Friss topikok

Twitter

Ne dőljön be a csalóknak!

2011.12.15. 12:16 S. Zoltán

Az év vége előtt ismét megszaporodták a cégek ellen irányuló internetes csalási kísérletek. Arra kérjük Önöket, ne fogadjanak be ismeretlen helyről érkező számlákat és ne fizessenek olyan szolgáltatásokért, amelyeket nem rendeltek meg!

Ahogyan azt egy hónapja közleményben tudattuk már, többen jelezték nekünk, hogy a CYLEX nevével visszaélve igyekeznek csalók pénzt szerezni vállalkozásoktól. Ismét szeretnénk hangsúlyozni, hogy a CYLEX Tudakozó szolgáltatásai ingyenesek és garantáljuk, hogy azok is maradnak! Nem fogunk sem most, sem később pénzt kérni a megjelenésért vagy bármilyen olyan szolgáltatásért, melyet jelenleg is díjmentesen biztosítunk. Cégtudakozónk Magyarországon piacvezető, és 2007 óta igyekszünk a lehető legtöbb és leghasznosabb szolgáltatásokat kínálni teljesen költségmentesen.

A visszaélések miatt feljelentést tettünk, a rendőrség pedig nyomozást indított. Személyes ügyünknek tekintjük, hogy a cégtudakozókat besározó csalások ellen fellépjünk.

Ha ismeretlen cégtől, bizonytalan eredetű szolgáltatásról szóló számlát küldenek Önnek, ne fogadja be, míg meg nem bizonyosodik róla, hogy valóban volt megrendelés és a számlázott tételek mögött teljesítés is áll. Ha telefonon keresik arra hivatkozva, hogy regisztrált egy cégtudakozón, adategyeztetést szeretnének tartani, valamint fent tartanák az oldalon még egy évig (jellemezően húszezer forint körüli összegért), semmiképpen se mondjon igent, mert ezt távollévők közötti, telefonon kötött szerződésként akarja majd az adott cég érvényesíteni.

Kérdezzen rá, hogy melyik oldalról van szó, vizsgálja meg, valóban regisztrált-e oda, weboldala statisztikáiból pedig kiderítheti, érkezik-e hasznos látogató az oldalról. Ezek a lapok többnyire mérhetetlenül alacsony látogatottsággal rendelkeznek, pusztán azért vannak a weben, hogy a gyanútlan cégvezetőket átejthessék. A CYLEX véleménye az, hogy cégtudakozón való puszta megjelenésért nem éri meg pénzt adni.

A csalók munkájáról egyébként nem csupán a hozzánk érkező bejelentések alapján tudunk. Egy magát üzleti tudakozóként bemutató oldal munkatársai fölhívták kollégánkat egy olyan telefonszámon és olyan cégnévre hivatkozva, amely tesztcég csak a CYLEX Tudakozón szerepel. A telefonáló úr a mi munkatársunkkal próbálta elhitetni, hogy regisztrált az adott oldalon, ezért pedig fizetnie kell majd. Miután tájékoztattuk róla, hogy kivel beszél, valamint a feljelentésről is, hosszú csönd után bontották a vonalat. Hihetetlen, de egy hétre rá ugyanezt a telefonszámot ugyanattól a cégtől egy hölgy is felhívta, ő is ugyanazzal a sablonszöveggel: adategyeztetés miatt telefonál, régen regisztráltunk, jövőre fizetni kell.

Minden vállalkozás számára fontos a felelős gazdálkodás a mai gazdasági viszonyok között. Ha egészséges gyanakvással fogadjuk az efféle közeledést, és senki nem dől be a szélhámosoknak, rövid idő múlva már nem fogja megérni, így be kell fejezniük ezt az üzletet.

Kérjük Önöket, ne dőljenek be a csalóknak és ne azonosítsanak minden cégtudakozót a szélhámosokkal. Ha segítségre van szüksége vagy Önt is megkeresték, szívesen fogadjuk levelét az info@cylex-tudakozo.hu címen.

Szólj hozzá!

Címkék: cylex tudakozó

A bejegyzés trackback címe:

https://cylex.blog.hu/api/trackback/id/tr703465655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása