HTML

Cylex Tudakozó

Magyarország piacvezető internetes cégkeresőjének, a Cylex Tudakozónak hivatalos blogja http://www.cylex.hu

Friss topikok

Twitter

Google találati lista elemzése

2010.01.25. 09:46 emerikusz

Az olyan oldalaknál amelyek nagy számú kulcsszóra szeretnének elől lenni a keresők találati listáin felmerül a mérhetőség problémája.

Egy érdekes oldalt találtam nemrég amelyik folyamatosan elemzi a weboldalak pozícióját nagy számú kulcsszóra. A Cylex Tudakozó a következő keresésekre szerepel első helyen a keresőkben. Ez a lista nem teljes, csak pár ezer szót elemez a rendszer, a "long tail" találatok igen nagy számban vannak jelen, azokat nehezebb mérni.

Dolgozunk egy mérési rendszeren ami konkrét választ ad majd arra a kérdésre, hogy milyen helyezésünk van a Google-ben. Egyelőre top10index-nek nevezzük. Ez egy képlet ami egy százalékos értéket számol 0 (egyetlen szóra sem az első 10-ben) és 100 (minden szóra első) között.

top10index = (hány %-a a kulcsszavaknak van az első 10-ben) / (átlag pozíció)

Fontos a kulcsszóhalmaz kiválasztása, olyan szavakra érdemes mérni amire van tartalom, mi a sitemap xml alapján szeretnénk mérni. Szükséges lesz long-tail elemeket is beépíteni a rendszerbe.

Ez a mérőszám alkalmas lesz trendek elemzésére és konkurencia követésre. A kulcsaszavak dinamikusan változnak az új tartalmak függvényében.

Az eredményeket folyamatosan fogom publikálni a blogon.

Szólj hozzá!

Címkék: google statisztika kereső seo sem keresőoptimalizálás optimalizálás keresőmotor webmasters tools serps top10index

A bejegyzés trackback címe:

https://cylex.blog.hu/api/trackback/id/tr71699909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása